söndag 22 mars 2009

Klantarslen

Få har väl missat att levande grisar kokats på Scan. Ansvarig skyller på tidbrist vilket lett till missade steg i hanteringen. Vilken lam jävla ursäkt. Det är bara att konstatera att om det ska finnas en kötthantering så är fan A och O att den ska vara etisk (ja jag vet att det finns dom som säger att sådan hantering aldrig kan vara etiskt, men det skiter jag i just nu).
Oavsett tidsbrist så får det ALDRIG begås sådana här grejer.

7 kommentarer:

Burgschki sa...

halal är jävligt etiskt.

ja inte för grisar då.

Stefan sa...

Håller med dig fullständigt.

NISSEGUBBEN sa...

Hade det funnits mer tid så skulle dom blivit stekta levande eller?
Tur att vi har köttdjur som vi kan äta av och att det inte är tvärtom.
Själv har jag jagat gris i slakthusområdet på 80-talet innan döden slagit till.
J-A slarv, håller med dig. Men det kunde vara värre, man kunde vara vara tvungen att äta vegomat.
Funderar på om man skulle kunna införa kannibalismen igen, snacka om att man skulle kunna ordna världssvälten.
En välhängd bankdirektör från Nordea som marinerats i vin och sprit under en massa år, eller en sossepolitikers lever som marinerats i skattesprit under för många år.
Tror jag lämnar in en skrivelse till riksdagen redan denna vecka.
Smaklig måltid1
/N.

Thea sa...

Jag börjar faktiskt överväga att bli vegetarian mer och mer. Fy fan så jävla hemskt alltså. Jag mår illa.

Elle sa...

Hantering av animaliska produkter på någon slags industrinivå känns aldrig riktigt etiskt tycker jag. Men det finns ju grader i helvetet! Djurplågeri av modellen "koka djur levande" är väldigt upprörande. Ni som äter kött kan ju alltid bojkotta Scan ett tag så det känns och märks i deras försäljningssiffror -den läxan är väl den enda som verkligen kan göra skillnad på allvar i den där industri-penga-bisnissen.

Anonym sa...

På tal om klantarslen - har du läst in dig på LizaGate?

Stefan sa...

Jovars. Men helt ärligt så tyckte jag det var för ointressant att blogga om.